Ματωμένη Αυγή

By

Κι ήταν ο ήλιος μια σταγόνα από αίμα.

Τις προάλλες διάβαζα για ανθρώπους παράσιτα. Είδα να στήνονται μονάδες αιμοδοσίας μόνο για Έλληνες που θα προσέφεραν το αγνό, καθαρό ελληνικό τους αίμα. Άκουσα για γιαγιάδες που φωνάζουν τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες να καθαρίσουν τη γειτονιά τους από τα μαύρα υπάνθρωπα σκουπίδια. Το έθνος μας, λένε οι έρευνες, απειλείται. Όχι τόσο δημογραφικά. Αιματολογικά. Κι ως γνωστόν, το αίμα νερό δεν γίνεται.

Πόσο μίσος μαζεύτηκε ανάμεσά μας τελευταία. Αβγά και φίδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους, δίχως να διακρίνεις ποιο γεννάει ποιο και με ποια χρονική σειρά. Το κενό της ασφάλειας. Η ανικανότητα της Πολιτείας. Το αποτέλεσμα της κρίσης. Οι ανυπεράσπιστοι μεροκαματιάρηδες Έλληνες. Η Ελλάδα που μετατρέπεται σε Άγιο Παντελεήμονα. Τι και αν ο Άγιος αυτός σημαίνει την επίδειξη ελέους στους πάντες. Εδώ μάς τελείωσε το έλεος.

Πρέπει να υπάρχουν άτομα έτοιμα να ρίχνουν και καμιά σφαλιάρα όταν χρειάζεται στα λαμόγια. Να είναι πάντα εκεί, αγέρωχοι φρουροί του λαού. Κι όταν δουν τη λάθος κίνηση, τη λάθος κουβέντα, να επαναφέρουν την τάξη. Να υπενθυμίζουν ότι τα ψέμματα τελείωσαν. Κανένας δεν μπήκε φυλακή. Επομένως θα πάρουμε τα κάγκελα στα χέρια και με τα στιβαρά μας μπράτσα θα φυτέψουμε τις φυλακές μπροστά τους. Στα κεφάλια τους επάνω αν χρειαστεί.

Πριν από τις εκλογές μια αφίσα παιδική, με ανορθόγραφη έκφραση, πηγαινοερχόταν από τον αέρα στην αυλή ενός δημοτικού σχολειού. “Αλβανός καλός μόνω νεκρός”, έγραφε. “Τα παιδία παίζει”, ακούστηκε μια φωνή να λέει, καθώς μπέρδευες το θρόισμα του ανέμου με τον ήχο της επερχόμενης οργής. Δεν είναι δυνατόν τα παιδικά γέλια να γίνανε κραυγές, ψιθύρισα.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με όλες αυτές τις θεωρίες, ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με το ναζισμό. Οι φούρνοι μπορεί και να μην υπήρξαν ποτέ ή εν πάση περιπτώσει να μην ήταν ακριβώς φούρνοι και να μην έψηναν ανθρώπους. Σαπούνια δεν τους έκαναν πάντως, αυτά είναι αστεία πράγματα. Μπορεί να τους έκαναν αλοιφή, σαπούνια όχι όμως, φτάνει με την άθλια προβοκάτσια του συστήματος.

Εμείς το πολεμάμε το σύστημα. Γι’ αυτό δεν μας προβάλλει, επειδή δεν μας γουστάρει. Είμαστε η αντισυστημική δύναμη. Και δεν σχηματίζουμε τυχαία μεραρχίες. Είναι γιατί είμαστε σε πόλεμο. Και έχουμε παραταχθεί αναλόγως. Μισό εκατομμύριο Έλληνες μάς τίμησαν με την ψήφο τους. Αν διαφωνείτε με εμάς, διαφωνείτε με αυτούς τους πάρα πολλούς Έλληνες πολεμιστές.

Αίμα, τιμή. Γιατί ρωτάτε για τη χρήση του όρου “αίμα”; Σαφώς και εννοούμε την καθαρότητα της ελληνικής άριας φυλής. Τι είμαστε, τίποτα κινούμενα ζόμπυ που ρουφούν το αίμα ανθρώπων; Αστεία πράγματα. Αίμα μπορεί και να κυλήσει, είναι αποτέλεσμα της μάχης, δεν σημαίνει ότι θα το πιούμε κιόλας. Όλα πηγάζουν από την εθνική μας υπερηφάνεια. Το λέει κι ο ύμνος μας άλλωστε. Σε γνωρίζω από την όψη που με βιά μετράει τη γη. Εμείς αυτό κάνουμε. Μετράμε τη γη με βία. Και με την κόψη του σπαθιού, αν χρειαστεί.

Αίμα, τιμή, ματωμένη ελληνική αυγή.